Veel gestelde vragen

 Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de volgende onderwerpen:

Bestellen

 • Wanneer kan ik bestellen?
  Voordat u kunt bestellen moet u zijn ingelogd. U kunt dit doen door in het hoofdmenu op inloggen te klikken. Voordat u kunt inloggen dient u zich eenmalig te registreren.
 • Ik kan niet inloggen (account activeren)?
  Om ervoor te zorgen dat u in een veilige omgeving werkt, krijgt u wanneer u zich registreert een mail toegezonden. Om uw account te activeren moet u op de link klikken die in deze mail is opgenomen.

Aanlevering

 • Hoe kan ik mijn bestand aanleveren?
  Aan het einde van het bestel proces kunt u uw PDF-bestanden uploaden. U kunt ook uw bestanden o.v.v. uw ordernummer mailen naar info@drukkerij-rotterdam.nl.
 • Kan ik gebruik maken van een bestandscontrole?
  Uw bestanden worden op diverse onderdelen gecontroleerd. Mochten wij onverhoopt fouten ontdekken dan maken wij dit kenbaar. Let wel, Drukkerij Rotterdam is nimmer verantwoordelijk voor fouten in uw bestanden.

Milieu

 • Werk ik samen met een milieubewuste drukkerij?
  Als Drukkerij Rotterdam kennen wij onze verantwoordelijkheid voor de huidige en toekomstige generatie. Daarom drukken wij uitsluitend met plantaardige drukinkten en worden onze drukpersen gewassen met biologisch wasmiddel. Daarnaast zijn wij ISO-gecertificeerd. Uiteraard zijn de drukplaten ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Papier

 • Wat is FSC papier?
  FSC staat voor Forest Stewardship Councel (Raad voor Goed Bosbeheer). De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. Drukkerij Rotterdam gebruikt papier met dit keurmerk.

Digitaal drukwerk

 • Wat kan ik verstaan onder digitaal drukwerk?
  Digitaal drukwerk wordt gemaakt zonder tussenkomst van tussenmateriaal zoals offsetplaten. De digitale bestanden worden rechtstreeks van de computer naar de digitale pers gestuurd. U kunt het vergelijken met een afdruk op uw eigen printer, maar dan in een kwaliteit die nagenoeg vergelijkbaar is met conventioneel drukwerk (offset).

Pantonekleuren (of PMS kleuren)

 • Wat zijn Pantone kleuren?
  Pantone kleuren zijn de standaard kleuren. Anders als bij een full colour bedrukking wordt een Pantone kleur van te voren gemengd en worden Pantone kleuren vaak gebruikt in huisstijlen. Afhankelijk van het papier waarop wordt gedrukt kan de kleur verschillen. Bij een glanzende papiersoort (coated) wordt de kleur in zijn algemeen wat krachtiger en helderder. Bij gebruik van een ongestreken papiersoort (uncoated), zoals bij briefpapier, dan wordt de kleur vaak wat donkerder en minder briljant. Over het algemeen geven Pantone kleuren een krachtiger resultaat dan full colour. De Pantone waaier geldt voor ons als referentie.
 • Wat is Full Colour?
  Bij full colour drukken wij met 4 hoofdkleuren; cyaan, magenta, geel en zwart. Door middel van hele fijne rasterpuntjes worden de kleuren a.h.w. samengesteld op het papier, vergelijkbaar met fotokwaliteit. Bij full colour-druk kunnen nagenoeg alle kleuren worden gedrukt, denkt bijvoorbeeld een kleurenfoto.

Betaalmogelijkheden

 • Welke betalingsmogelijkheden kan ik gebruiken bij Drukkerij Rotterdam?
  iDeal
  Overschrijving

Verzenden

 • Hoe vindt de verzending van mijn drukwerk plaats?
  Drukkerij Rotterdam verpakt standaard uw bestelling in een neutrale verpakking met neutrale etiketten.
  Onze verzendingen worden verzorgd met de 24-uurs service van DHL. Dit kan alleen naar een fysiek adres, dus niet naar een postbus.

 Overige vragen

Postdres

Drukkerij Rotterdam
Drukwerk & Digitaal drukken
Postbus 317
2700 AH Zoetermeer

Contact

info@drukkerij-rotterdam.nl
Telefoon +31(0)79 – 342 1600